Univerzitní plánovače z pohledu grafického designu - Veržbická, Michaela; Chabirova, Majja; Phung, Hyu Nghia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá problematikou plánovačů a diářů. Zaměřuje se na plánovače pro studenty vysokých škol a jejich potřeby, které obyčejné diáře nezohledňují. Práce si dává za cíl zmapovat český trh s těmito produkty a navrhnout řešení, které by vysokoškolský život lépe reflektovalo.V teoretické části jsou popsány souvislosti mezi návrhem plánovače a grafickým designem. Nejprve se práce zabývá fyzickými aspekty plánovačů, možnostmi při návrhu designu a jak jejich volba ovlivňuje vzhled nebo použitelnost. Dále se práce soustřeďuje na popis modulů, coby stavebních bloků plánovače, jejich variant a způsobů použití, a posuzuje jejich užitečnost pro studentský plánovač.Praktická část se nejprve věnuje popisu situace na českém trhu s diáři a plánovači, od které se přesunuje k návrhu samotného plánovače. Nejprve je sestaven průzkum, jehož cílem je zjistit představy vysokoškolských studentů o ideálním plánovači, a následně je vyhodnocen. Na základě těchto výsledků jsou určeny vlastnosti plánovače a moduly, které bude obsahovat. Nakonec je sestaveno schéma stran plánovače a popsány všechny layouty, jež bude finální produkt obsahovat.Přínosem práce je zmapování českého trhu s diáři a plánovači, odhalení preferencí studentů a jejich využití pro návrh plánovače, který cílí na užší skupinu uživatelů, a proto dokáže lépe vyhovět jejich požadavkům.
Vedoucí práce: Majja Chabirova
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses