Porovnání CASE nástrojů se zaměřením na podporu návrhu databáze - Šmahel, David (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhledáváním a porovnáním dostupných CASE nástrojů se zaměřením na podporu návrhu databáze a doporučením vhodného nástroje pro výuku databázových systémů na Vysoké škole ekonomické v Praze.V první části této práce jsou definovány požadavky na CASE nástroje vyplívající z potřeb výuky databázových systémů na Vysoké škole ekonomické. Následně jsou na základě těchto požadavků určena vstupní kritéria pro výběr nástrojů a srovnávací kritéria pro jejich porovnání.Další část práce obsahuje výběr nástrojů pro porovnání. Tento výběr má tři stupně. První stupeň představuje počáteční výběr nástrojů na základě průzkumu trhu. Druhým stupněm je základní výběr, který obsahuje nástroje z počátečního výběru splňující tři základní kritéria, která každý nástroj musí splňovat, aby mohl být uvažován pro výběr k porovnání. Třetí stupeň obsahuje nástroje ze základního výběru, které splňují vstupní kritéria a byly vybrány pro porovnání.V poslední části práce jsou vybrané nástroje porovnány podle srovnávacích kritérií. Porovnávány jsou také cenové nabídky a dostupnost akademické licence jednotlivých nástrojů. Nakonec je doporučen nástroj pro výuku databázových systémů na Vysoké škole ekonomické.