Míra informace na webu - Smirnov, Daniil (2018)
Cílem mé bakalářské práce je prozkoumat existující metody pro měření informace, pak srovnat nejvhodnější metody pro měření množství informace na webu. Pro dosažení cíle byla vytvořena jednoduchá webová aplikace pro výpočet množství informace pravděpodobnostní metodou, kterou obsahuje webová stránka. Pro výpočet množství informace sémantickou metodou byl udělán dotazník.První část práce poskytuje teoretický základ týkající se klasické teorie informace, metod výpočtu množství informace, základních funkcí umožňující naprogramování webové aplikace s využitím PHP, HTML, CSS a JavaScript. Hlavním cílem této části je vytvoření dostatečného teoretického základu pro pochopení zbytku práce.Další část se zaměřuje na návrh výpočetního algoritmu a jeho následné technologické realizace. Tato část popisuje implementaci webové aplikace a dotazníku. Jedním z cílů kapitoly je položit východiska pro srovnávací studii, která je hlavním cílem mé bakalářské práce.Výstupem praktické části je prototyp webové aplikace a vyhodnocení dosažených výsledků.Jako hlavní přínos mojí práce vidím v analýze chápání informace na webu člověkem a pomocí webové aplikace.