Aplikace principu uživatelské zkušenosti (UX) pro návrh uživatelského rozhraní IS - Kaiser, Jan; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá problematikou návrhu User Experience (UX) informačních systémů (IS) v kontextu zaměření se na znalost koncového uživatele. Cílem práce je návrh procesu pro aplikování principů uživatelské zkušenosti (UX) do návrhu uživatelsky centristického rozhraní IS. V rámci dílčích cílů práce objasňuje pojem User Experience a pojem informační systém, ustavuje pojem lidsko-centrický systém a vysvětluje význam člověka v návrhu uživatelské zkušenosti a představuje procesní rámec návrhu UX tak, aby výsledný systém poskytoval svým uživatelům hodnotu a byl navržen s ohledem na preference a požadavky lidí, kteří ho budou pravidelně užívat, a ověřuje tento procesní rámec pomocí případové studie.Práce v první části poskytuje teoretický základ pro pochopení problematiky uživatelské zkušenosti informačních systémů a odpovědnosti rolí v týmu, který se podílí na tvorbě UX. Ve druhé části pak na základě prezentovaných informací konstruuje konsolidovaný procesní rámec, který může v praxi zainteresovaným osobám poskytovat oporu a vedení ve snaze vytvářet informační systémy, které budou skýtat konzistentní a příjemný uživatelský zážitek. Ve třetí části pak ověřuje vytvořený procesní rámec na praktické případové studii za účelem odhalení jeho případných nedostatků.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses