Analyzujte současný stav a perspektivy prací v oblasti obecné umělé inteligence (AGI) - Škoda, Jan (2018)
Ve své práci charakterizuji postavení obecné umělé inteligence v rámci umělé inteligence. Analyzuji současný stav prací, které se zabývají obecnou umělou inteligencí a jejím historickým vývojem. Rozebírám současný stav obecné umělé inteligence, především poslední pokroky. Dále popisuji jednotlivé přístupy a postupy vědců, kteří se snaží obecnou inteligenci vyvinout. Rozděluji jednotlivé oblasti a představy o dalším vývoji AGI. Ke konci své práce popisuji, co to vlastně je technologická singularita a rozebírám souvislost s obecnou umělou inteligencí. Analyzuji současné názory na dosažitelnost technologické singularity.