Analyzujte současný stav a perspektivy prací v oblasti obecné umělé inteligence (AGI) - Škoda, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Řepa, Václav, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Ve své práci charakterizuji postavení obecné umělé inteligence v rámci umělé inteligence. Analyzuji současný stav prací, které se zabývají obecnou umělou inteligencí a jejím historickým vývojem. Rozebírám současný stav obecné umělé inteligence, především poslední pokroky. Dále popisuji jednotlivé přístupy a postupy vědců, kteří se snaží obecnou inteligenci vyvinout. Rozděluji jednotlivé oblasti a představy o dalším vývoji AGI. Ke konci své práce popisuji, co to vlastně je technologická singularita a rozebírám souvislost s obecnou umělou inteligencí. Analyzuji současné názory na dosažitelnost technologické singularity.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses