Návrh databáze pro realitní web - Kristín, David (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a vytvořením návrhu databáze pro realitní web, poskytující uživatelům možnost jednoduše prodávat a pronajímat jimi vlastněné (v případě realitních společností spravované) nemovitosti, při dodržení metodiky životního cyklu databáze. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou, v níž se využívají poznatky a definované postupy z teoretické části. První část práce podrobněji popisuje metodiku návrhu – jednotlivé fáze životního cyklu, princip tří architektur a standardizované postupy (např. normalizace). Druhá část identifikuje a analyzuje požadavky, na nichž staví konceptuální a fyzický návrh. Dosaženým výstupem této práce je implementovaný návrh databáze, zohledňující všechny zadavatelské a oborové restrikce, v MySQL. Hlavními přínosy jsou vytvoření datové základny, jež je využívána pro realizaci hlavní aplikace, a demonstrace optimalizované práce s prostorovými objekty v relačních databázích.