Porovnání používaných messengerů - Safarova, Ramiliia (2019)
Cílem mé bakalářské práce je podrobně rozebrat nejznámější messengery, porovnat je a ukázat jejich výhody a nevýhody. Pro dosažení cíle byly použity metody porovnání messengerů z hlediska GUI jednotlivých aplikací, z hlediska základní funkčnosti, jejich vyžití firmami či společnostmi poskytujícími produkty nebo služby, shrnutím všech jejich vlastností a funkcí a provedením výzkumu. První část práce představuje základní informace o Instant Messagingu a o vybraných messengerech, porovnává je a komentuje dosažené výsledky. Další část se zaměřuje na seznámení čtenáře s možnostmi využití messengerů v sociálním aspektu života člověka. Výsledkem mé bakalářské práce je vytvoření vlastního žebříčku messengerů a výpis faktorů, které pomohou čtenářům vybrat si nejlepší messenger.