Analyzujte současný stav a perspektivy prací v oblasti obecné umělé inteligence (AGI) - Smitka, Jan (2018)
Tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat současný stav prací v oblasti obecné umělé inteligence. K dosažení tohoto cíle a jeho podcílů pak využívá volně dostupné zdroje a publikace. Práce má sloužit jako ucelená analýza vývoje v oboru, a to jak současném, tak očekávaném. Práce je členěna do kapitol, kde se postupně věnuji vymezení samotného oboru, tak problematik s ním úzce spojeny a nastíním předpokládaný vývoj v odvětví.