Analýza mobilných aplikácií na výučbu hry na gitare - Nepšinská, Simona (2018)
Témou tejto bakalárskej práce je zoznámiť čitateľa s využitím m-learningu v oblasti výučby. Hlavným cieľom a výstupom práce je analýza vybraných mobilných aplikácií zameraných na výučbu hry na gitare. Vybrané aplikácie sú hodnotené a analyzované na základe vopred stanovených kritérií. Predmetom teoretickej časti bakalárskej práce je vymedzenie základných pojmov, histórie m-learningu a analýza situácie rozvoja mobilných zariadení. V teoretickej časti je zároveň porovnanie výhod a nevýhod m-learningu s e-learningom a s výučbou hry na gitare vedenou osobne. Nadväzujúca praktická časť sa skladá z dvoch častí. V prvej časti je analyzovaný trh mobilných aplikácií zameraných na výučbu hry na gitare a výber testovaných aplikácií podľa stanovených požiadaviek. V druhej časti sú vybrané aplikácie na základe multikriteriálnej analýzy otestované, ohodnotené a je vykonaný výber najlepšej aplikácie. V závere praktickej časti zobrazená ukážka záujmu o aplikáciu vo webovom vyhľadávaní Google, ktorá získala podľa predchádzajúcej analýzy najvyššie hodnotenie.