Analýza aplikací s prvky gamifikace určených ke vzdělávání zaměstnanců - Zavadilová, Tereza; Šedivá, Zuzana, 1961-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku gamifikace v mobilním vzdělávání ve firemním prostředí. Teoretická část práce definuje pojem m-learning a jeho hlavní výhody a nevýhody. V této práci je představena také oblast neformálního vzdělávání, do níž je firemní vzdělávání a rozvoj zaměstnanců zařazen. Následně je definován termín gamifikace a jsou popsány základní principy gamifikované aplikace. V neposlední řadě se bakalářská práce zaměřuje také na oblasti, ve kterých se v současné době gamifikace nejčastěji využívá. V praktické části je představen trh s aplikacemi využívající prvky gamifikace, které slouží ke vzdělávání a rozvoji zaměstnanců a ke zvyšování jejich motivace a výkonů. Následně jsou některé z těchto aplikací vybrány k analýze a jejich vzájemné komparaci. Aplikace jsou hodnoceny a porovnávány podle předem daných kritérií a hlavním cílem a výstupem práce je následný výběr vhodné aplikace pro zvolenou tematickou oblast. Hodnocení vybraných aplikací probíhá na základě vlastních zkušeností a k vyhodnocení taktéž napomáhají výsledky dotazníkového šetření, jehož respondenti testovali tyto aplikace.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses