Komparativní analýza pojišťoven na českém trhu dle SFCR - Vážný, David (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza a komparace solventnostních kapitálových požadavků pojišťoven působících na českém pojistném trhu. V první části práce je představena legislativa vztahující se ke kapitálovým požadavkům, řízení rizik a Zprávám o solventnosti a finanční situaci. Druhá část práce je zaměřena na výběr porovnávaných pojišťoven pro následnou analýzu. Ve třetí části se zabývám analýzou vybraných pojišťoven se zaměřením na jejich kapitálový požadavek a jeho strukturu. V závěrečné čtvrté části jsou porovnány výsledky předchozích analýz mezi konkrétními pojišťovnami nejen z hlediska kapitálových požadavků.