Komparativní analýza pojišťoven na českém trhu dle SFCR - Vážný, David; Radová, Jarmila; Budská, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem této diplomové práce je analýza a komparace solventnostních kapitálových požadavků pojišťoven působících na českém pojistném trhu. V první části práce je představena legislativa vztahující se ke kapitálovým požadavkům, řízení rizik a Zprávám o solventnosti a finanční situaci. Druhá část práce je zaměřena na výběr porovnávaných pojišťoven pro následnou analýzu. Ve třetí části se zabývám analýzou vybraných pojišťoven se zaměřením na jejich kapitálový požadavek a jeho strukturu. V závěrečné čtvrté části jsou porovnány výsledky předchozích analýz mezi konkrétními pojišťovnami nejen z hlediska kapitálových požadavků.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses