Přístup k databázím v agilně řízených projektech - Klubarski, Jan (2018)
Tato práce je věnována databázím v agilně řízených projektech, se zaměřením na bankovní instituce. Cílem této bakalářské práce je analyzovat přístup agilně řízených projektů k práci s databázemi, s hlavním zaměřením na bankovní instituce, souhrnně zachytit podstatné charakteristiky, a ukázat na příkladech z praxe. Základem k danému rozboru jsou vlastní zkušenosti autora získané především během jeho pracovního působení ve firmě Unicorn a.s., poznatky získané při studiu na VŠE, a studium zdrojů.Praktická část práce se zaměřuje na konkrétní možnou podobu databází v agilně řízených projektech, a to s rozdělením na business intelligence projekty a na projekty vytvářející uživatelsky ovládané aplikace.