Porovnání vybraných NoSQL databázových systémů - Ivanov, Georgii; Palovská, Helena, 1959-; Rytych, Maxim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
V této bakalářské práce se řeší problém porovnání vybraných NoSQL databázových systémů. V teoretické části jsou popsány základní charakteristiky pojmu NoSQL databáze, její historie vývoje a její vlastnosti. Dále jsou v práci podrobněji rozebrány vybrané databázové systémy MongoDB, Couchbase a ArangoDB. Podstatou praktické části je testování databázových systémů za účelem jejich porovnání z hlediska výkonu. Testování se provádí pomoci Yahoo! Cloud Serving Benchmark, jemuž je věnována jedna z kapitol praktické části. Nedílnou součástí praktické části jsou měřitelné výstupy z testů, podle kterých je možné srovnávat výkonnost databázových systémů. Po testování databázových systémů MongoDB má lepší výsledky než ArangoDB a Couchbase.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses