Redesign databázovej architektúry KPI dashboardu - Lorinczová, Natália (2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá oblasťou reportingu. Konkrétne sa venuje KPI dashboardu, v ktorom popisuje spôsob prípravy dát, aby boli splnené podmienky rozšírenia tohto dashboardu, čo predstavuje hlavný cieľ tejto práce. Teoretická časť je rozdelená na tri kapitoly týkajúce sa Business Intelligence a reportingu. Prvá sa venuje rešerši literatúry, odborných článkov a záverečných prác. Druhá časť v súvislosti s uvedením do problematiky predstavuje Business Intelligence, výber dát a nároky na ich kvalitu. Tretia kapitola je vyhradená pre oblasť reportingu. Táto časť obsahuje náhľad do histórie, definuje report, dashboard a ich členenie.Praktická časť práce je zameraná na KPI Dashboard, ktorí vyžaduje rozšírenie. V prvej časti za zaoberá analýzou aktuálne stavu. Ďalej obsahuje konkrétne požiadavky od manažmentu DHL IT Services, ktoré sú určené na implementáciu do stávajúceho riešenia. Pre každú zmenu je popísaný spôsob prípravy dát. Záverečná časť práce sa zameriava na zhodnotenie prevedených zmien, vyhodnotenie dosiahnutých výsledkov a formalizáciu záveru.