Porovnanie nástrojov Qlik Sense a Qlik View v zmysle ich prínosu pri práci s business metadátami v oblasti Business Intelligence - Lešták, Lukáš; Matějka, Martin; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Pojem metadáta sa v tejto dobe začína spomínať stále častejšie a ich implementácia do nástrojov je dnes bežnou praxou. Vzhľadom na stupňujúci sa význam metadát je cieľom práce priblížiť pojmy Business Intelligence a business metadáta, následne sa práca venuje pojmom Guided Analytics a Self-Service visualization, ktoré popisujú princíp fungovania nástrojov, ktoré sú v práci testované. Práca je zameraná na porovnanie možností pri práci s business metadátami v oblasti Business Intelligence u nástrojov Qlik Sense a Qlik View. Výsledkom práce je zhodnotenie týchto možností a podanie informácií čitateľovi, ktoré môže použiť pri rozhodovaní sa pre jeden z testovaných nástrojov. Práca je určená pre manažérov, ale aj podnikateľov, ktorí uvažujú o zavedení jedného z testovaných nástrojov do vlastnej spoločnosti, avšak téma môže osloviť aj bežného čitateľa, ktorý chce získať vedomosti o pojmoch Business Intelligence, metadát a business metadáta.
Vedoucí práce: Martin Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses