Monitoring IT infrastruktury - Zíbar, Filip (2018)
Tato práce pojednává o monitoringu IT infrastruktury a jeho dopadu na provoz služeb. Cílem práce je poskytnout komplexní pohled na problematiku monitoringu a seznámit tak čtenáře s principy, možnostmi a dostupnými nástroji. Dále je také popsán proces implementace a konfigurace nástroje Zabbix do produkčního prostředí reálné společnost. Při konfiguraci nástroje je kladen důraz na odfiltrování nerelevantních informací, vhodné nastavení prahových hodnot, triggering a alerting.Výstupem práce je srovnání vybraných monitorovacích nástrojů a doporučený postup implementace libovolného monitorovacího nástroje. Práce proto může být využita společnostmi při výběru a implementaci monitorovacího nástroje do vlastního prostředí.