Monitoring IT infrastruktury - Zíbar, Filip; Čermák, Igor; Kruczek, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce pojednává o monitoringu IT infrastruktury a jeho dopadu na provoz služeb. Cílem práce je poskytnout komplexní pohled na problematiku monitoringu a seznámit tak čtenáře s principy, možnostmi a dostupnými nástroji. Dále je také popsán proces implementace a konfigurace nástroje Zabbix do produkčního prostředí reálné společnost. Při konfiguraci nástroje je kladen důraz na odfiltrování nerelevantních informací, vhodné nastavení prahových hodnot, triggering a alerting.Výstupem práce je srovnání vybraných monitorovacích nástrojů a doporučený postup implementace libovolného monitorovacího nástroje. Práce proto může být využita společnostmi při výběru a implementaci monitorovacího nástroje do vlastního prostředí.
Vedoucí práce: Igor Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses