Kamerové technologie pro různé typy záběrů a jejich užití pro napodobení virtuálních záběrů z počítačových her - Dohnal, Tomáš; Truhlář, Filip; Říha, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Teoretická část mapuje všechny současné kamerové technologie pro různé typy záběrů dostupné nezávislým filmařům. Jednotlivé technologie jsou odlišeny podle principu, na kterém fungují, jsou popsány jejich výhody i nevýhody a jsou u nich uvedeny i jejich soudobé varianty vyráběné konkrétními značkami. Tento souhrn si klade za cíl poskytovat filmařům škálu technologií, na základě které se mohou lépe rozhodovat, kterou technologii zvolit pro svůj typ záběru.Praktická část je rozdělena do dvou částí. První část zahrnuje provedení výzkumu na poli českých nezávislých filmařů a malých produkcí s cílem analyzovat míru používanosti popsaných kamerových technologií. Druhá část si klade za cíl pomocí experimentu zjistit, která z popsaných kamerových technologií je nejvhodnější pro imitaci 3 různých typů kamerových záběrů běžně se vyskytujících v počítačových hrách – pohled z první osoby, pohled ze třetí osoby, pohled ze strany.Cílem této bakalářské práce je vytvořit praktický nástroj pomáhající filmaři se orientovat v současných kamerových technologiích a rozhodovat pro použití vhodné technologie. Dále je cílem zjistit používanost těchto technologií na poli českého nezávislého filmu a video produkcí a poskytnout tak novou, praktickou perspektivu k nahlížení na tyto technologie. Posledním cílem je metodou experimentu zjistit, která z reálných kamerových technologií je nejvhodnější k imitaci záběrů virtuálních kamer běžně se vyskytujících v počítačových hrách a ulehčit tak případné budoucí rozhodování filmařů, kterou z technologií pro dané případy zvolit.
Vedoucí práce: Filip Truhlář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses