Marketing na sociálnych sieťach - Ismail, Jakub (2018)
Autor tejto práce približuje čitateľom sociálne siete a to predovšetkým sociálne siete Facebook, Instagram a YouTube. V tejto práci autor opisuje funkcie týchto troch sociálnych sietí a ako ich môžu jednotlivci alebo spoločnosti využiť pre svoju podnikateľskú činnosť prostredníctvom marketingu na nich. V práci sú využívané sociálne siete Facebook, Instagram a YouTube a ich funkcionality alebo aplikácie pre vytváranie propagácií. Týmito aplikáciami sú Google AdWords, Facebook Business Manager a Instagram Insights. Cieľom tejto práce je oboznámiť čitateľa o týchto sociálnych sieťach, previezť ho marketingovými príležitosťami na nich, ukázať mu názorne na príkladoch ako zahájiť svoju marketingovú kampaň, predstaviť mu možnosť analýzy štatistiky reklamy alebo samotných účtov sociálnych sietí a zhodnotiť úspešnosť propagácie. V praktickej časti sú tieto príklady propagácií aj vyhodnocované a analyzované prostredníctvom štatistických funkcionalít týchto sociálnych sietí, prípadne ich aplikácií. YouTube Analytics, YouTube Studio Beta, Facebook Štatistiky a Instagram Insights sú týmito aplikáciami. Dozvedáme sa, aký majú propagácie na jednotlivých sociálnych sieťach vplyv na propagované účty, prípadne na príbuzné účty na iných sociálnych sieťach.