Srovnání platforem pro vývoj mobilních her - Mareš, Miroslav (2018)
Tématem a cílem této bakalářské práce je srovnání herních platforem pro tvorbu her na mobilní zařízenía demonstrování vývoje jednoduché 3D hry pro OS Android v jedné z nich.Bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí.Teoretická část začíná popisem her a jejich vývoje a dále pokračuje popisem mobilního trhu a způ-sobů jakými lze hry monetizovat. Následuje výběr herních platforem a jejich představení a srovnánína základě zvolených bodů spojených s váhami danými veřejným průzkumem mezi vývojáři za použitívědecké metody Fullerova trojúhelníku.Praktická část obsahuje demonstraci vývoje mnou definované ukázkové 3D hry pro OS Android vevybrané platformě z teoretické části. V jednotlivých kapitolách je postupně popsán návrh celé hryvčetně požadavků, použitých oken a monetizace. Dále práce pokračuje popisem principu fungovánízvoleného enginu a způsobů jakými lze implementovat jednotlivé požadavky včetně publikace v obchoděGoogle play.Výsledkem práce je srovnání platforem pro vývoj her na mobilní zařízení a myšlenkový návod navývoj ukázkové hry, který se může stát inspirací pro nové začínající vývojáře.