Autorské právo a fotografie - Kuthanová, Karolína (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkami týkající se autorského práva ve fotografii. Nejprve odpovídá na otázky, kdy se člověk stává autorem fotografie, jaké fotografie a kdy jsou chráněné autorským zákonem a jak je možné vyhnout se porušování autorských práv. Tyto otázky zodpovím pomocí rešerše použitých zdrojů. Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu ověřit určité hypotézy a zodpovědět položené otázky. Dalším cílem bakalářské práce je zjištění na základě hloubkových rozhovorů, jak dnešní mladí fotografové, jejichž doba praxe nepřekračuje 8 let, řeší otázky autorského práva.