Návrh referenčních pravidel datové kvality pro bankovní sektor - Brada, Michal; Matějka, Martin; Novotný, Ota, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem datové kvality a představuje referenční kontroly datové kvality pro bankovní společnosti.Cílem práce je představit tématiku datové kvality, za pomoci shrnutí poznatků dané oblasti a následně navrhnout a implementovat referenční kontroly datové kvality na modelu datového skladu bankovní společnosti.Práce je rozdělena do tří částí, z nichž první teoretická část shrnuje poznatky z oblasti datové kvality, jmenuje primární dimenze datové kvality, popisuje možné příčiny chyb v datech a nakonec uvádí nejčastější důsledky užití nekvalitních dat. Druhá, praktická část představuje několik referenčních kontrol datové kvality a dále je zde představeno prostředí, pro které jsou kontroly vyvíjeny. Ve třetí části jsou vytvořené kontroly použity na referenčním modelu datového skladu bankovní společnosti.
Vedoucí práce: Martin Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses