Agilní metodika DSDM a její aplikace na projekt malého rozměru - Pavlíčková, Michaela (2018)
Bakalářská práce pojednává o agilní metodice DSDM a aplikuje jí na projekt návrhu a vývoje aplikace pro automatické spouštění regresních testů. Projekt je označen jako malého rozměru, protože dodané řešení je poměrně málo komplexní a projekt má pouze jednočlenný tým. Cílem práce je metodiku podrobně představit, tak, aby případně mohla sloužit jako příručka k této meto-dice, a nabídnout ukázkové řešení, jak v rámci projektu postupovat dle metodiky. V teoretické části práce jsou nejprve krátce představeny nejznámější agilní metodiky, a poté následuje detailní popis metodiky DSDM, jejích zásad, fází, rolí, dokumentů a nástrojů. V praktické části práce jsou tyto nástroje aplikovány na projekt, jehož cílem je dodat aplikaci pro automatické spouštění testů. Projekt implementuje metodiku od počátečního nápadu, přes rozbor proveditelnosti až po samotný vývoj aplikace. V analýze a návrhu aplikace je využit modelovací jazyk UML a následně je implementována aplikace pomocí programovacího jazyka Java a jeho knihovny JavaFX. V aplikaci je použit databázový systém SQLite. V závěru jsou shrnuty přínosy práce a zhodnocení práce s metodikou DSDM.