Návrh a realizace rezervačního systému kina pro platformu Android - Voráček, David (2018)
Předmětem bakalářské práce je navrhnout aplikaci pro filmové nadšence se zaměřením na specifické funkce, které aplikace nabídne. Obchod s aplikacemi pro Android je s nabídkou českých aplikací příliš chudý, proto jsem se rozhodl k následujícímu řešení. Aplikace bude vyvíjena na mobilní platformu Android, která bude uživateli zobrazovat promítací časy kina, upozorňovat na blížící se začátek filmu podle nejbližšího kina a při zájmu následné rezervování lístku. Aplikace se bude skládat ze tří důležitých kroků. První kapitola se zaměřuje na obstarání knihovny API daného kina, která nám umožní nahlédnout do denního programu kina. Následující část cílí na zjištění nejbližšího kina v okolí, se kterou nám pomůže GPS mobilního telefonu. Závěrem aplikace bude vytvoření notifikace pro uživatele, která umožní rezervování lístku telefonním hovorem.