Rozšíření frameworku CloudCoder o možnost kontrolování JUnit testů - Kovář, Jan (2018)
Cílem bakalářské práce je rozšíření existujícího open-source frameworku s názvem CloudCoder (který byl vytvořen pomocí technologie GWT) jakožto pomůcky pro předmět 4IT101 – Programování v Javě, který je vyučován na Vysoké škole ekonomické v Praze. Rozšiřovaný framework spadá do kategorie výukového software, konkrétně se jedná o systém pro vytváření a plnění programovacích úkolů s okamžitým zjištěním výsledku. Práce popisuje požadavky, na jejichž základě byl vybrán zmíněný framework, dále samotnou architekturu celého systému. Pomocí architektury a požadavků, které nebyly implementovány v rámci původní verze CloudCoderu, bylo navrhnuto řešení v podobě několika případů užití. Nejrozsáhlejším z nesplněných požadavků je kontrola tzv. JUnit testů, tedy typ úkolu, ve kterém má student napsat jednotkové testy k otestování kódu, který napsal lektor. Pro tuto funkčnost bylo nutné vytvořit vlastní knihovnu nazvanou CodeAnalyser, která analyzuje předaný kód. Na základě této analýzy lze pak určit pokrytí kódu a fakt, zda student vytvořil validní testy testující daný kód. Samostatná kapitola je věnována implementaci, sestavení a spouštění, v které jsou uvedeny i přístupy ke zdrojovým kódům CloudCoderu i knihovny CodeAnalyser. V rámci kapitoly Testování jsou stanovena akceptační kritéria pro rozšíření frameworku. Závěrem jsou popsány přínosy a shrnuty veškeré cíle práce včetně jejich naplnění. Na úplném konci je vlastní ohodnocení celé práce.