Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Veselý, Vladimír (2018)
Cílem diplomové práce je ocenění MONETA Money Banky, a.s. k 1. 1. 2017. V rámci této práce je čtenář prvně seznámen se specifiky bankovních institucí pro pochopení problematiky odlišnosti oceňování bankovních institucí v porovnání s běžnými podniky. Druhá část si klade za cíl vysvětlit základní oceňovací metody bankovních institucí. Třetí část obsahuje popis MONETA Money Banky, a.s., její finanční a strategickou analýzu a samotné ocenění na základě dividendového diskontního modelu a cenově obligačního modelu. Ocenění na základě dividendového diskontního modelu vyšlo ve výši 69,4 mld. Kč, což představuje vyšší hodnotu, než je tržní kapitalizace společnosti.