Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Veselý, Vladimír; Hrdý, Milan; Hamplová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem diplomové práce je ocenění MONETA Money Banky, a.s. k 1. 1. 2017. V rámci této práce je čtenář prvně seznámen se specifiky bankovních institucí pro pochopení problematiky odlišnosti oceňování bankovních institucí v porovnání s běžnými podniky. Druhá část si klade za cíl vysvětlit základní oceňovací metody bankovních institucí. Třetí část obsahuje popis MONETA Money Banky, a.s., její finanční a strategickou analýzu a samotné ocenění na základě dividendového diskontního modelu a cenově obligačního modelu. Ocenění na základě dividendového diskontního modelu vyšlo ve výši 69,4 mld. Kč, což představuje vyšší hodnotu, než je tržní kapitalizace společnosti.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses