Externí korporátní venturing - Dvořáková, Martina (2018)
Tématem diplomové práce je externí korporátní venturing. Jedná se o propojení korporací a start-upů, které může pomocí využití externích inovací vést ke zvýšení konkurenceschopnosti velkých společností, a tedy i k jejich trvalé udržitelnosti. Hlavním cílem diplomové práce je identifikace klíčových faktorů úspěchu propojení vybrané korporace a start-upů. Naplnění hlavního cíle umožňuje splnění tří dílčích cílů. Prvním dílčím cílem je zpracování přehledu literatury a pojmů ze zkoumané oblasti. Druhým dílčím cílem je pomocí vlastního výzkumu najít odpověď na otázku, jaké jsou klíčové faktory úspěchu propojení vybrané korporace a start-upů. Třetím dílčím cílem je identifikace fází procesu výběru start-upů k investici ve vybrané korporaci.