Externí korporátní venturing - Dvořáková, Martina; Srpová, Jitka, 1957-; Andera, Michal, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tématem diplomové práce je externí korporátní venturing. Jedná se o propojení korporací a start-upů, které může pomocí využití externích inovací vést ke zvýšení konkurenceschopnosti velkých společností, a tedy i k jejich trvalé udržitelnosti. Hlavním cílem diplomové práce je identifikace klíčových faktorů úspěchu propojení vybrané korporace a start-upů. Naplnění hlavního cíle umožňuje splnění tří dílčích cílů. Prvním dílčím cílem je zpracování přehledu literatury a pojmů ze zkoumané oblasti. Druhým dílčím cílem je pomocí vlastního výzkumu najít odpověď na otázku, jaké jsou klíčové faktory úspěchu propojení vybrané korporace a start-upů. Třetím dílčím cílem je identifikace fází procesu výběru start-upů k investici ve vybrané korporaci.
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses