Vliv forem náboru na retenci dobrovolníků při pořádání sportovních akcí - Chalupský, Jiří (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou náboru a retence dobrovolníků na sportovních akcích. Hlavním cílem práce je zjistit, jak probíhá nábor dobrovolníků na významných sportovních akcích v České republice, jaké praktiky organizátoři při náboru používají a jaký je případný vliv na retenci dobrovolníků. Hlavní výzkumnou otázkou je: „Existuje vztah mezi formou náboru dobrovolníků na významných sportovních akcích a retencí dobrovolníků?“. Data byla sesbírána pomocí dotazníků, které byly zaslány dobrovolníkům významných sportovních akcí v České republice. Ke zkoumání závislosti dvou proměnných bylo využito kontingenčních tabulek. Závislost více proměnných byla zkoumána regresní analýzou. Diplomová práce neobjevila žádný prokazatelný vztah mezi náborem a retencí dobrovolníků. Bylo zjištěno, že při náboru dobrovolníků na sportovní akce v České republice probíhá jen minimální prověřování a výběr.