Vliv forem náboru na retenci dobrovolníků při pořádání sportovních akcí - Chalupský, Jiří; Král, Pavel; Vrzák, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou náboru a retence dobrovolníků na sportovních akcích. Hlavním cílem práce je zjistit, jak probíhá nábor dobrovolníků na významných sportovních akcích v České republice, jaké praktiky organizátoři při náboru používají a jaký je případný vliv na retenci dobrovolníků. Hlavní výzkumnou otázkou je: „Existuje vztah mezi formou náboru dobrovolníků na významných sportovních akcích a retencí dobrovolníků?“. Data byla sesbírána pomocí dotazníků, které byly zaslány dobrovolníkům významných sportovních akcí v České republice. Ke zkoumání závislosti dvou proměnných bylo využito kontingenčních tabulek. Závislost více proměnných byla zkoumána regresní analýzou. Diplomová práce neobjevila žádný prokazatelný vztah mezi náborem a retencí dobrovolníků. Bylo zjištěno, že při náboru dobrovolníků na sportovní akce v České republice probíhá jen minimální prověřování a výběr.
Vedoucí práce: Pavel Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: sportovní akce; dobrovolníci; dobrovolnictví; Česko; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sport events; volunteers; voluntarism; Czechia; master's theses