Projekt SEPA a jeho aplikácia - Tkáčová, Dagmara (2018)
Bakalárska práca podáva aktuálny a ucelený pohľad na problematiku SEPA. V práci sú charakterizované základné pojmy platobného styku, je predstavený samotný pojem SEPA, jeho história, hlavná myšlienka, znaky, legislatívny rámec, členské krajiny, zúčastnené orgány a výhody projektu. Charakterizované sú aj produkty SEPA, ich princípy, podmienky a význam. V praktickej časti práce je vykonaná komparácia aplikácie projektu SEPA v Slovenskej a Českej republike. Vybrané krajiny boli zvolené v dôsledku rozdielnych menových systémov. Sú porovnávané z hľadiska implementácie projektu a aktuálnych sadzobníkov SEPA transakčných poplatkov. V rámci Slovenska je naviac zachytený rozdiel v náležitostiach medzi pôvodnými príkazmi na úhradu či inkaso a súčasnými SEPA platobnými príkazmi.