Strategie online marketingové komunikace prodejce kovového nábytku - Hrabáková, Barbora (2018)
Cílem diplomové práce je na základě analýzy stávající online marketingové komunikace navrhnout strategii pro zlepšení výkonnosti elektronického obchodu provozovaného společností TechnoBank. Tato firma se zabývá prodejem kovového průmyslového nábytku a působí tedy na B2B trhu. Teoretická část je proto věnována specifikům online marketingové komunikace v mezifiremním prostředí. V rámci praktické části jsou použita data z nástroje Google Analytics pro analýzu návštěvnosti webu a chování návštěvníků z jednotlivých zdrojů. Dále je zhodnoceno dosavadní využití jednotlivých nástrojů online marketingové komunikace, i v porovnání s konkurencí. Následně jsou konkretizovány komunikační cíle pro definovanou cílovou skupinu a navrženy kroky pro jejich dosažení, včetně akčního plánu a rozpočtu na následujících 6 měsíců. Navržená opatření směřují k odstranění nedostatků v akvizici nových uživatelů webu a k identifikaci a rozvoji potenciálních firemních zákazníků.