Komparace hospodaření obce Břasy s okolními obcemi z hlediska investiční činnosti - Krocová, Denisa (2018)
Diplomová práce analyzuje investiční činnost vybraných obcí z okresu Rokycany (Břasy, Mirošov, Mýto, Strašice, Zbiroh) ve sledovaném období 2010-2016. Pozornost je věnována především porovnání výše investičních výdajů, jejich využití, získávání investičních dotací či zadluženosti. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, které s povahou diplomové práce souvisejí. Praktická část je rozdělena do 4 podkapitol. V první podkapitole je proveden rozbor hospodaření sledovaných obcí z hlediska investiční činnosti a následně jejich komparace. Druhá podkapitola hodnotí zadluženost obcí pomocí Soustavy informativních a monitorujících ukazatelů a na základě zákona o rozpočtové odpovědnosti (č. 23/2017 Sb.). Poslední dvě podkapitoly práce jsou zaměřené na hodnocení realizovaných a plánovaných investic obce Břasy.