Ekonomická náročnost léčby srdečního selhání v rámci veřejné zdravotní péče České republiky – případová studie FNHK pro období 2012 - 2017 - Hodač, Jan; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá finanční nákladovou analýzou systému veřejné zdravotní péče při léčbě nemocných se srdečním selháním. Na základě aktuálních dat a spoluprací s odborníky z I. interní kardioangiologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové popisuje systémové výdaje na jejich léčbu. Detailně analyzuje farmakologickou léčbu podle nejnovějších doporučení České kardiologické společnosti i European Society of Cardiology. V návaznosti popisuje nákladovost nutných průběžných ambulantních vyšetření spojených s léčením pacientů se srdečním selháním v případě centralizované péče. Celkové náklady jsou přepočítány podle sledovaného vývoje cen v letech 20072017. Zjištěné hodnoty byly použity k vyčíslení dodatečných finančních prostředků v rámci veřejné zdravotní péče k zřízení první specializované ambulance pro léčbu srdečního selhání ve spádové oblasti Hradce Králové. Dle výsledků činnosti podobných specializovaných pracovišť ve světě i v ČR jsou určeny možné úspory v nákladech na hospitalizační léčbu. Práce poukazuje na možnost efektivnějšího, ekonomicky méně náročného, a zároveň pro pacienty vstřícnějšího způsobu léčby srdečního selhání v případě zřízení této specializované kardiologické ordinace.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses