Ocenění Erste Group AG - Beránek, Hynek (2018)
Cílem diplomové práce je provést ocenění Erste Group AG. Práce je rozdělena na dvě části. V první teoretické části jsou vymezena specifika a oceňovací metody komerčních bank. Druhá část je praktická se zaměřením na samotné ocenění v rámci jednotlivých států, kde skupina Erste operuje. Praktická část obsahuje předmět ocenění, finanční analýzu a strategickou analýzu. Na základě finanční analýzy a strategické analýzy je sestaven finanční plán, přesněji výkazy zisků a ztrát pro vybrané státy. Na závěr praktické části je provedeno ocenění Erste Group AG pomocí kombinace vybraných metod.