Analýza a vývoj trhu rezidenčních nemovitostí na území Prahy ve vazbě na změny na hypotečním trhu ČR - Přibylová, Jana (2018)
Diplomová práce se zabývá vývojem trhu rezidenčních nemovitostí a jejím cílem je zanalyzovat současnou situaci tohoto trhu na území hlavního města Prahy. Odhaluje klíčové faktory, které vedly k současnému množství bytů, jejich stavu a podoby, ceny a vlastnické struktury. Na základě zjištěných informací nastíní možný budoucí vývoj a poskytne doporučení ke zvýšení kvality a dostupnosti bydlení. Analýza vychází z historických dat za posledních 70 let, které odhalují vývojové tendence u rezidenčních nemovitostí. Tento vývoj byl částečně ovlivněn změnami na hypotečním trhu ČR, jehož vliv je zkoumán v samostatné kapitole. Hlavním přínosem této práce je zkoumání reálných projektů, ke kterým byla poskytnuta data odborníky z praxe.