Analýza a vývoj trhu rezidenčních nemovitostí na území Prahy ve vazbě na změny na hypotečním trhu ČR - Přibylová, Jana; Říha, David; Pardubický, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá vývojem trhu rezidenčních nemovitostí a jejím cílem je zanalyzovat současnou situaci tohoto trhu na území hlavního města Prahy. Odhaluje klíčové faktory, které vedly k současnému množství bytů, jejich stavu a podoby, ceny a vlastnické struktury. Na základě zjištěných informací nastíní možný budoucí vývoj a poskytne doporučení ke zvýšení kvality a dostupnosti bydlení. Analýza vychází z historických dat za posledních 70 let, které odhalují vývojové tendence u rezidenčních nemovitostí. Tento vývoj byl částečně ovlivněn změnami na hypotečním trhu ČR, jehož vliv je zkoumán v samostatné kapitole. Hlavním přínosem této práce je zkoumání reálných projektů, ke kterým byla poskytnuta data odborníky z praxe.
Vedoucí práce: David Říha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses