Vazba logistiky a IT v expresních a balíkových službách - Ly, Tuong Vy; Jirsák, Petr; Mansilla, Andres; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce zkoumá vztah mezi logistikou a IT, kde autorka popisuje metody zlepšování použitelnosti testovaného webu. Hlavním cílem této práce je prozkoumat a vylepšit stávající webové stránky společnosti PPL CZ, která patří mezi přední poskytovatele služeb pro firmy  a podnikatele v České republice. Jako výzkumnou metodu autorka využila UX experiment. Výzkumný soubor byl složen z 10 osob, které naplňovaly zadané podmínky, a to využití internetu na denní bázi alespoň dvě hodiny, střední vzdělání s maturitou nebo vysokoškolské vzdělání, polovina lidí se zkušenostmi s posláním balíku přes internet a zbytek bez zkušeností s danou činností, a jako poslední – všichni souhlasí s účastí na experimentu. Dalším předpokladem je, že respondenti jsou ve věku od 20 do 50 let. Pro zkoumání použivatelnosti webu autorka začíná svůj výzkum zadáním úkolů pro účastníky, ve kterých mají postupovat podle daných kroků. Během plnění úkolů jsou respondenti sledováni heat mapem a mapou fixace. Díky této technice je autorka schopna pozorovat pohyby očí respondentů, a na základě toho zhodnotit důležité faktory ovlivňující použitelnost webové stránky. Dále po splnění zadaných úkolů jsou respondenti požádáni o vyplnění dotazníku. Z výstupu dotazníkového šetření je autorka schopna shromáždit potřebné informace a názory zúčastněných respondentů na počáteční návrh webové stránky a na základě toho identifikovat negativní aspekty ovlivňující návštěvnost a použitelnost této webové stránky. Zlepšení webové stránky bylo provedeno na základě výsledků výzkumu a znovu otestováno stejným výzkumným souborem. Na základě hodnocení respondentů lze hodnotit, že nová verze webové stránky přinesla účastníkům výzkumu pozitivní zkušenost s posláním balíku. Tato práce může být přínosem pr
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses