Komunikace muzeí umění na sociálních sítích. - Tanatarova, Iuliia (2018)
V současné době muzea umění už nejsou jenom budovy pro uchovávání cenných výtvarných díl. Dnes muzea umění se staly skutečnými živými organismy, která aktivně žijí a komunikují s veřejností. A jeden z moderních, efektivních a levných způsobu komunikace je samozřejmě komunikace na sociálních sítích. Zkusím dokázat, že svět se mění, a takové netypické oblasti jako muzeí umění a sociální sítě se stává neoddělitelně propojené. Pomoci dvou typu výzkumu: zaslání online dotazníku a vlastní analýzy profilů a stránek komunit členů šetření na různých druzích sociálních sítí, má za cíl zjistit, jak muzeí umění v České republice a Rusku využívají komunikace na sociálních sítích, a jestliže tento typ komunikace má nějaký dopad na činnost muzeí, hlavně na jejich návštěvnost. V závěru pokusím porovnat odpovědí ze dvou zemí a najít několik klíčových univerzálních pravidel pro účinnou komunikace muzeí umění na sociálních sítích.