Ocenění společnosti RegioJet a.s. - Pekárek, Jan (2018)
Hlavním cílem práce je stanovení tržní hodnoty akciové společnosti k datu ocenění 1.1.2016. Společnost je v rané fázi vývoje, financovaná svou mateřskou společností a větší část majetku pořizovala hlavně v minulosti přes leasing. Hlavní podnikatelskou činností je provozování dráhy a drážní dopravy na území České republiky. Skupina jako celek zajišťuje drážní i autobusovou dopravu po celé České a Slovenské republice a jiných hlavních měst. Součástí práce je kromě standardních formalit znaleckého posudku i snaha započítat mimo rozvahový majetek ve formě leasingu do ocenění. Na základě výše uvedeného byla pro ocenění podniku zvolena metoda ekonomické přidané hodnoty ve variantě entity.