Ocenění společnosti RegioJet a.s. - Pekárek, Jan; Brabenec, Tomáš; Keselý, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem práce je stanovení tržní hodnoty akciové společnosti k datu ocenění 1.1.2016. Společnost je v rané fázi vývoje, financovaná svou mateřskou společností a větší část majetku pořizovala hlavně v minulosti přes leasing. Hlavní podnikatelskou činností je provozování dráhy a drážní dopravy na území České republiky. Skupina jako celek zajišťuje drážní i autobusovou dopravu po celé České a Slovenské republice a jiných hlavních měst. Součástí práce je kromě standardních formalit znaleckého posudku i snaha započítat mimo rozvahový majetek ve formě leasingu do ocenění. Na základě výše uvedeného byla pro ocenění podniku zvolena metoda ekonomické přidané hodnoty ve variantě entity.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses