Základní nepodmíněný příjem jako řešení automatizace - Loukotová, Martina; Špeciánová, Jitka; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Bakalářská práce se zabývá technologickým pokrokem a jeho vlivy na trh práce. Cílem práce je zobrazit důsledky automatizace na trhu práce České republiky a jejich vliv na daňové výnosy z příjmů fyzických osob. Navržen a diskutován je základní nepodmíněný příjem jakožto možné řešení potenciálních negativních důsledků automatizace. Jako alternativní zdroj příjmů veřejného rozpočtu je představen koncept zdanění práce robotů. Dle autorčiných odhadů je 28,64 % zaměstnanosti v České republice vysoce ohroženo komputerizací.
Vedoucí práce: Jitka Špeciánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses