Porovnávanie poistných trhov krajín V4 - Baran, Jozef (2018)
Bakalárska práca na tému „Porovnávanie poistných trhov krajín V4“ popisuje a následne porovnáva vývojové trendy za posledných desať rokov v rámci skupiny krajín Vyšehradskej štvorky ktorými sú: Česká republika, Slovenská republika, Maďarsko a Poľsko. Prvá časť charakterizuje teóriu poistného trhu. V druhej časti je prevedená analýza vývoja jednotlivých krajín Vyšehradskej štvorky na základe štatistických dát a následne je prevedená komparácia. Hlavným prínosom je aktuálna analýza a porovnanie poistných trhov krajín V4.