Vzdělávací soustava ve Středočeském kraji ve vazbě na trh práce v letech 2016 – 2017 - Dostálová, Jana; Bartůsková, Lucia; Johanis, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá analýzou vzdělávací soustavy ve vazbě na trh práce  ve Středočeském kraji. Cílem je zodpovězení otázky, zda struktura absolventů odpovídá potřebám zaměstnavatelů ve Středočeském kraji. Diplomová práce je zaměřena  na absolventy středního, vyššího odborného a vysokoškolského vzdělávání v letech  2016 až 2017. Na základě analýzy dostupných dat a vlastního dotazníkového šetření mezi zaměstnavateli ze Středočeského kraje práce poukazuje na nesoulad mezi strukturou absolventů zmíněných úrovní vzdělávání a potřebami zaměstnavatelů. Nedostatek absolventů je patrný v rámci všech úrovní vzdělávání. Stále pak přetrvává nedostatek zejména absolventů se středním odborným vzděláním s výučním listem a se středním odborným vzděláním s maturitou. Na trhu práce chybí absolventi technických oborů,  ale začíná se projevovat i nedostatek absolventů u zdravotnických a pedagogických oborů. Výsledky analýz jsou doplněny o doporučení pro vzdělávací politiku Středočeského kraje.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses