Komparace rodinné politiky České republiky a Švédska v období 2000-2016 - Březinová, Kateřina; Krebs, Vojtěch, 1950-; Bartůsková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na vývoj a komparaci rodinné politiky v České republice a Švédsku v letech 2000-2016. Odlišný přístup obou zemí k podpoře rodin je porovnán jak ve využití finančních a nefinančních nástrojů rodinné politiky, tak na makroekonomické a mikroekonomické úrovni. Ze zjištěných výsledků práce vyplývá, že Švédsko poskytuje na rodinnou politiku vyšší výdaje v poměru k HDP než Česká republika, stejně tak rodičům malých dětí umožňuje lepší harmonizaci pracovního a rodinného života. Kromě komparace českého a švédského systému rodinné politiky diplomová práce představuje příležitosti ke zlepšení českého systému inspirované švédským modelem.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses