Specifika řízení Jihokorejských firem v Českém podnikatelském prostředí - Máka, Martin; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá způsobem řízení korejských firem působících v České republice. Hlavním cílem je charakterizovat korejský styl řízení, srovnat ho s českým stylem řízení a poskytnout doporučení pro obě strany týkající se zlepšení vzájemné spolupráce. Teoretická část představuje strategie mezinárodních firem, teoretické modely kulturních rozdílů, korejský manažerský styl a český manažerský styl. Praktická část vychází z osobních rozhovorů s korejskými pracovníky v České republice. Výstupem práce je srovnání českého a korejského stylu řízení, práce a komunikace s následnou formulací návrhů na zlepšení spolupráce mezi oběma stranami.
Vedoucí práce: Mikuláš Pichanič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses