Analýza struktury investic do českého nanotechnologického odvětví a jejich přínosu k rozvoji v období let 1999-2016 - Konečný, Lukáš (2018)
Cílem této práce je analyzovat strukturu financování nanotechnologií v České republice se zřetelem na veřejné financování v letech 1999-2016 a pojmenovat hlavní problémy nanotechnologických společností, se kterými se potýkají. První část práce je zaměřená na historii, uplatnění a legislativu týkající se nanotechnologií. Obsahuje také přehled financování nanotechnologií v Evropské unii a ve světě. Praktická část analyzuje české nanotechnologické prostředí z hlediska veřejného financování, rozkrývá strukturu poskytovatelů a příjemců veřejné podpory, identifikuje výzkumné projekty a odhaluje dynamiku financování výzkumu a vývoje nanotechnologií v ČR. Poslední část práce popisuje problémy českých nanotechnologických podniků a formulovány doporučení pro státní správu, jak některé problémy řešit.